Monthly Archives: October 2011

Hendak seribu daya

Sabtu lepas saya datang office untuk buat kerja. Dengan penuh semangat waja melangkah keluar kereta, tiba-tiba saya diberitahu oleh seorang rakan di situ bahawa block kami tu blackout. Sedikit kecewa kerana bukan senang nak keluar rumah dan ke office dikala … Continue reading

Posted in Kongsi, Motivasi | 2 Comments

Kenapa saya sambung master?

… Kenapa saya sambung PhD? Kenapa saya nak jadi lecturer? Kenapa saya nak jadi researcher? Kenapa saya nak jadi ahli akedemik? Kenapa saya berimpiankan title professor? Kenapa dan Kenapa? Percaya atau tidak, saya sendiri sebelum ini tak jumpa jawapan YANG … Continue reading

Posted in Career, Kongsi, Master, Master/Ijazah Sarjana, Motivasi, Pendapat | Tagged | 5 Comments

Digugurkan Daripada Senarai Author

“Ko tau tak paper ko dah publish?, tapi nama ko takde” Teetttt.. Berderau gak darah saya bila kawan saya yang sama-sama belajar di bawah supervisor yang sama dulu, call saya tadi. Kawan saya ni baru je lepas konvo. Rezeki dia. … Continue reading

Posted in Career, Kongsi, Master, Master/Ijazah Sarjana, Motivasi | Tagged | 4 Comments