Comments From Reviewer

Salam semua, maaf kerana lama tak update blog ni. Ingat tak saya pernah cerita yang saya ada hantar satu artikel jurnal? Ok, saya dah dapat response dan comments dari reviewer. Hmm.. Boleh tahan jugaklah. Saya dapat 20 Mac lepas dan deadline untuk hantar semula 17 April. Itupun nasib baik saya tergerak nak cek dekat website jurnal tu, sebab saya tak dapat pun notification email. Tup..tup.. dah ada rupanya. So, saya email editor, then baru dia email saya details. Ikutkan deadline asal dalam 2nd April macamtu. Since saya lambat dapat notification, dia postpone tarikh baru. Sebenarnya, kalau kita rasa tak sempat kita boleh je email editor dan minta extansion date.

Jadi, dari 20 March, baru hari ni (2 April) saya dapat siapkan correction tu. Itupun untuk disubmit pada supervisor saya dulu. Hmm.. Lebih kurang 13 hari saya ambil masa untuk buat pembetulan ni dan itu adalah satu tempoh masa yang agak mengecewakan saya. Kerja yang sepatutnya boleh disiapkan lebih awal tapi terheret sebegitu lama. Sebenarnya, banyak benda yang mengganggu saya dalam tempoh tu. Focus saya dah lari entah kemana. Tak mampu dikejar. Dah dapat tangkap, lari balik. Hu.. Dan silap saya juga, sebab membenarkan diri saya terganggu. hmm.. itulah dugaan dalam buat research ni. Kadang-kadang ada sahaja benda yang datang tanpa kita duga. Ada yang kita boleh terima tanpa mengganggu kerja-kerja research, ada yang boleh melambatkan, ada yang langsung stop. Mudah-mudahan kita diberi kekuatan. Jangan giveup cari semangat dan fokus yang dah lari tu.

Oh ye, saya juga sedang tulis satu lagi paper. Hampir siap tapi dah tersangkut sebab nak selesaikan correction ni dulu.

ps: Dah masuk April. Master saya sepatutnya habis 28 Disember tahun ni (2012) dan saya sangat tertekan (Rasanya tertekan ni sangat bagus untuk motivasi diri).

This entry was posted in Master, Master/Ijazah Sarjana, Menulis and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s