Author Archives: Brightnur

Takut kahwin?

Bila ternampak di FB, posts, gambar, status yang berkaitan dengan jodoh, semacam je rasa. Kadang-kadang geleng kepala, kadang-kadang saya angguk mengiakan, kadang loya tekak dibuatnya. Serius! Saya juga selalu terjumpa diblog-blog atau forum-forum keluhan mereka-meraka terutama si wanita-wanita yang sugul … Continue reading

Posted in Wanita | Tagged , , , , , , | 2 Comments

Hidup ini Hanya Mimpi

Keadaan kelam kabut. Kita hanya mampu melihat rumah kita hangus dijilat api. Ahli keluarga masih tak kelihatan. Kita keseorangan, menangis sepuas hati. Sedih, kecewa, takut. Rasa bagai hilang segala-galanya. Tiba-tiba segalanya hilang, yang kelihatan hanya gelap gelita sambil terdengar sayup-sayup … Continue reading

| Leave a comment

Ujian Dalam Bermujahadah

Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam … Continue reading

| 2 Comments

Kembali

Sekian lama saya mendiamkan diri dari menulis. Ini bukan kali pertama. Azam untuk komited dengan penulisan hanya tinggal azam mungkin, walaupun focus saya sekarang lebih pada penulisan akedemik. Saya minta maaf jika ada comments┬ápada entry lepas yang tidak dapat saya … Continue reading

Posted in Master/Ijazah Sarjana, Menulis | 1 Comment

Adab Makan

Entry kali ini bukan tujuan untuk memberi kuliah mengenai adab makan, Seperti biasa, sekadar ingin berkongsi. =) Bila sebut adab makan saya teringat satu kepantangan mak saya semasa makan. Hmm.. banyak jugak pantang mak saya ni. Tapi yang paling utama, … Continue reading

| Leave a comment

Saya Nak Jadi Baik!

Mendengar talk yang disampaikan oleh Wardina Safiyya membuatkan saya rasa malu dengan Wardina. Mana taknya, Wardina tu pernah jadi artis, pun kesedaran Islamnya lebih tinggi dari saya. Kalau saya tanya siapa nak jadi baik, saya pasti semua orang pun nak … Continue reading

| 3 Comments

Comments From Reviewer

Salam semua, maaf kerana lama tak update blog ni. Ingat tak saya pernah cerita yang saya ada hantar satu artikel jurnal? Ok, saya dah dapat response dan comments dari reviewer. Hmm.. Boleh tahan jugaklah. Saya dapat 20 Mac lepas dan … Continue reading

Posted in Master, Master/Ijazah Sarjana, Menulis | Tagged , | Leave a comment