Category Archives: Wanita

Takut kahwin?

Bila ternampak di FB, posts, gambar, status yang berkaitan dengan jodoh, semacam je rasa. Kadang-kadang geleng kepala, kadang-kadang saya angguk mengiakan, kadang loya tekak dibuatnya. Serius! Saya juga selalu terjumpa diblog-blog atau forum-forum keluhan mereka-meraka terutama si wanita-wanita yang sugul … Continue reading

Posted in Wanita | Tagged , , , , , , | 2 Comments

Bantulah.. Berilah..

Hati tidak tenang. Terlalu memikirkan sesuatu perkara sehingga benak kepala tak mampu berfikir lagi. Hidup seperti menemui jalan buntu. Banyak yang anda nak buat tapi masa kononnya sangat cemburu dengan anda. Anda rasa anda bukan stress, cuma hati tak berapa … Continue reading

Posted in Motivasi, Muhasabah, Pendapat, Tazkirah, Wanita | Tagged , , , , | Leave a comment

Tips Penggunaan Kereta

Ini sedikit tips penggunaan kereta yang saya dapat dari rancangan Jom Ronda di TV3. Kalu ada sesiapa yang nak tambah lagi bagus. 1. Teknik isi minyak. Kene tekan sikit-sikit sebab kalu tekan terus factor gas akan masuk lebih banyak dari … Continue reading

Posted in Kereta, Wanita | 2 Comments

Senyumlah

Wah, lama betul tak mengupdate blog ni. Dua hari lepas saya MC, dan masa berehat dirumah tu saya sempat menonton satu slot bertajuk ‘stress’ di dalam rancangan Wanita Hari Ini. Pakar motivasinya tak lain tak bukan, Dato’ Dr Fadzilah Kamsah. … Continue reading

Posted in Motivasi, Wanita | Leave a comment

Keretaku

Ada beberapa perkara penting yang saya dah lama nak tulis di blog ni. Tapi untuk masa ni mood saya nak tulis tentang sambungan entry Nak beli kereta? Masa saya menulis entry tu, saya belum pun memiliki kereta sendiri. Sekarang ni, … Continue reading

Posted in Kereta, Wanita | Tagged , | 13 Comments

Online banking, macamana yer??

Saya baru sahaja lepas transfer sejumlah wang ke akaun kawan saya secara online. Tiba-tiba terasa untuk berkongsi tentang penggunaan perbankan online ni. Sebelum ni pun, tak sedikit yang bertanya saya bagaimana untuk menggunakan perkhidmatan ni. Tak susah. Secara amnya, anda … Continue reading

Posted in Pendapat, Wanita | 3 Comments

Nak beli kereta?

Sekarang ni saya rasa kemana-mana pun orang sibuk bercerita tentang kereta. Masing-masing menyatakan pendapat mereka tentang kereta-kereta yang ada di pasaran sekarang ini. Setakat ini, kereta yang hangat dibincangkan disekeliling saya ialah Myvi, Viva, Getz, Pesona, Naza Sutra atau Suria … Continue reading

Posted in Kereta, Wanita | 24 Comments