Services

Kepada semua pembaca yang dihormati, saya dalam perancangan untuk menjalankan beberapa services yang berkaitan dengan research. Saya akan update secepat mungkin.

Terima kasih.

6 Responses to Services

  1. Dewi Jane says:

    Tolong bantu saya buat pilihan tepat!

    Salam,

    Mintak maaf dengan bunyi tajuk yg kedengaran kasar di atas tapi itulah yang sedang menggambarkan situasi saya yang desperate sekarang ini kerana xde sape yg boleh tlg saya yg saya fikirkan paham masalah saya skg ini kecuali Nur, harap x kecik ati🙂. Buat pengetahuan Nur, saya baru sahaja mendapat offer buat master dlm bidang eng.geology di UKM dan pada masa yg sama sdg menunggu offer kerja dari company lain sbg civil engineer. Saya sebenarnya sudah pun bekerja selama 4 thn di company saye skg ni, umo 28 thn, perempuan dan msh single erm..apa yg sedikit mendukacitakan saya ialah apa yg saya lakukan skg ni seperti tak berbaloi kerana bidang yg saya kerjakan x sama langsung dgn apa yg saya belajar . Saya sbg document controller yg memantau perjalanan teknikal documen utk projek telekomunikasi u see, mmg x sama dan janji majikan yg berjanji utk melantik saya sbg civil enginer jika dia mendapat tender projek construction pun spt langsung tiada bygnyer..tender projek sebenarnya da dpt tapi die bagi subcon kompany lain plak, saya ni mcm atas angin jer so bagi saye x berbaloi langsung. Sebenarnya saye pernah hantar komen kat blog nur sebelum ni iaitu ketika saya berada dlm dilema samada nak buat master Geology atau pun tak. Saya mmg minat Geology dan ingin menjurus kepakaran saya dlm bidang itu. Apa harus saya buat? Sbg master ke or tgu offer company lain, 13 hb ni dah nak pegi daftar dah. Hati ni betul2 dlm dilema Kepada insan di luar sana sumbangkan buah fikiran anda utk membantu saya dlm membuat pilihan yg tepat.

    Terima klasih.

    • Brightnur says:

      Dewi Jane: Hmm.. sebelum tu saya nak tanya, ada tak ape2 faktor lain yang boleh mempengaruhi sebarang keputusan awak? Contohnya, family, kawan2, adik-beradik, kewangan, perancangan berkahwin?

      Kedua: Selain daripada tak sama dengan bidang awak, ade tak algi faktor lain yg menyebabkan awak ingin quit kerja sekarang? Seperti, environement kerja, rakan sekerja, bos?

      Ketiga: Selepas sambung, master ape plan awak?

  2. SH says:

    Salam..Cik Nur.

    Saya berhasrat menyambung master pendidikan pada hujung tahun ini. Saya memang suka belajar dan memang sudah lama simpan hajat nak sambung ke peringkat yang lebih tinggi. Sekarang saya sedang mengajar dan master ini secara part time.

    Saya ingin bertanya tentang mod pengajian. Mod pengajian yang ditawarkan adalah penyelidikan. Boleh tak Cik Nur terangkan kepada saya tentang mod ini. Pada tahun sebelum ini, ada ditawarkan mod course work bersama ada subjek2 lain yang kena ambil.

    1. Pada pandangan Cik Nur, mod yang manakah yang lebih baik? Saya sedang pertimbangkan sama ada saya akan terus memohon pada tahun ini atau lebih baik saya menunggu tawaran mod lain dibuka pada masa akan datang..

    2. Anggaran kos bulanan yang perlu saya pertimbangkan sekiranya saya memilih untuk menyambung master dengan penyelidikan ini.

    Terima kasih,
    SH

    • Brightnur says:

      SH, mode research tu maknenye.. Kite kene buat research spnjang pengajian.. Dan by course pula, kite blaja mcm degree tu, ade klas, ade exam..

      Mane yg lebih baik tu bergantung pd ape perancagan kemudian nt.. Jika mmg ingt involve terus dalam akademik, n nak sambung phd.. Research lbh baik..

      Anggaran bulanan tu, dimaksudkan tu yuran ke? Klu yuran dalam 1 ke 3 ribu.. Bergantung pd universiti..

  3. strawberi madu says:

    salam mcamana nak tau bhawa artikel itu btul2 jurnal atau cnference sbb tjuk dia jurnal,tp dia punye artikel ad ucapan

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s